Šioje svetainėje naudojame slapukus. Jie padeda, matuoti auditorijos dydį ir naršymo įpročius. Taip mes galime keisti svetainę, kad ji būtų jums patogesnė.

LT

Naujienos

Pradedamos išskirtinio SBA logistikos centro statybos, rangovu pasirinktas „Panevėžio statybos trestas“

Šalia Klaipėdos technologijų ir inovacijų parką plėtojanti SBA grupės įmonė „Urban Inventors“ statybos darbų rangovu pasirinko bendrovę „Panevėžio statybos trestas“. Su ja SBA antrinė įmonė „Evenmor“ pasirašė 7 mln. Eur vertės logistikos centro statybos darbų sutartį. Logistikos centro statyba bus pirmasis SBA kuriamo parko plėtros etapas.

SBA grupės logisitikos centro architektūrinės koncepcijos autorius -  Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas architektas Rolandas Palekas ir „Paleko archstudijos“ architektai Bartas Puzonas, Dalia Uogintė, Karolina Burbaitė. Techninio projekto rengėjas – „PST projektai“. Pagal projektą, logistikos centro pastatas dėl specialiai suformuotos apželdintos „kalvos“ vizualiai kurs plokščiakalnio įspūdį.  Po šia žaliuojančia nuožulnia konstrukcija bus įrengta automobilių stovėjimo aikštelė ir rekreacinė zona su krepšinio aikštele. Apželdintas pastatas turi ne tik vizualinę paskirtį. Po žaliu stogu įsikūrę biurai vasarą neįšils, o žiemą taupys šilumos energiją. Logistikos centre bus įrengtas poveikio aplinkai beveik nedarantis geoterminis šildymas, elektrą gamins saulės jėgainė, bus įrengta išmanioji apšvietimo sistema.

Numatoma, kad pirmasis technologijų ir inovacijų parko plėtros etapas prie Klaipėdos bus baigtas šių metų pabaigoje. Investicijos į 30 tūkst. kv. m. logistikos centrą sieks apie 18 mln. eurų. Logistikos centras padės SBA baldų sektoriaus įmonėms, gaminančioms produktus Švedijos koncernui IKEA, efektyviau organizuoti tiekimo grandinę, tačiau juo galės naudotis ir kiti šalies baldų gamintojai.